Deel dit artikel:

Bouwmeester klimt naar vijfde plaats in klassement bij WK Laser Radial

MEDEMBLIK, 23 augustus 2017 - Dag drie bij het WK Laser Radial wordt gevaren onder andere omstandigheden dan de eerste twee wedstrijddagen. Met zo’n 12 knopen wind kunnen de zeilsters om 11u direct van start om hun vijfde en zesde kwalificatiewedstijd van dit WK te varen. Bouwmeester vaart twee uitstekende races. Ze finisht eerste en tweede en klimt daarmee nog verder in het klassement, naar een vijfde plek. Maxime Jonker zet twee wisselende resultaten neer en zakt naar de twaalfde plek overall.


Bouwmeester in goede vorm
Ondanks een lastige start dit WK weet Marit Bouwmeester zich al gauw uitstekend te herstellen. De Friezin knokt zich terug naar de top van het klassement.
Bouwmeester na haar twee sterke races van woensdag: “Dag 3 van het evenement hebben we alweer achter de rug. Na dag 1 hebben we een aantal processen behoorlijk aangescherpt. Dat leverde gisteren al een veel beter niveau op. Hetzelfde is gelukt van dag 2 op dag 3. Ondanks de moeilijke omstandigheden hebben we twee mooie, stabiele races neer kunnen zetten.”

Coach Roelof Bouwmeester over de omstandigheden: “De wind was minder stabiel dan het in eerste instantie leek. Dit maakte de keuzes in de kruisrakken erg moeilijk. Marit maakte duidelijke keuzes zonder te veel risico te nemen.”  

Bouwmeester staat met 39 punten momenteel op 17 punten afstand van de huidige nummer drie in het klassement, de Duitse Svenja Weger. De zeilster van Team Delta Lloyd zal dus tot het einde moeten blijven knokken om nog kans te maken op een podiumplaats. “Onze uitgangspositie blijft hetzelfde: we kunnen ons geen fouten meer permitteren. We proberen iedere dag het niveau te verhogen en race voor race een goed resultaat te scoren”.

Wisselende resultaten voor Maxime Jonker
Maxime Jonker vaart haar vijfde race van het evenement sterk. De 22-jarige zeilster finisht deze eerste race van de dag als derde, achter Bouwmeester en de Belgische Evi van Acker. De tweede race heeft ze het lastiger. Jonker finisht 24e en zakt hierdoor naar de 12e plek overall.

Momenteel wordt het klassement aangevoerd door de Japanse Manami Doi en de Belgische Evi van Acker. Beide dames gaan hun laatste kwalificatiedag in met een totaal van 21 punten.

Op donderdag 24 augustus worden de laatste twee kwalificatieraces gevaren. De top 50 zal dan in de “gold fleet” (op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus) de strijd om een podiumplaats en uiteraard de felbegeerde wereldtitel aangaan. Hiervoor worden vier finaleraces gevaren.   

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com en 
https://sailing.laserinternational.org/site/event-list
De resultaten zijn terug te vinden via: http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/

Fotocredits: Thom Touw Photography

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven