Deel dit artikel:

IJzersterke Bouwmeester naar 2e plaats overall bij WK Laser Radial

MEDEMBLIK, 24 augustus 2017 - Een dag met uitdagende omstandigheden, zoals Olympisch kampioene Marit Bouwmeester ze graag heeft. De zeilsters gaan deze vierde dag het water op voor hun zevende en achtste race van het WK Laser Radial. Bouwmeester vaart twee ijzersterke races en finisht beide wedstrijden eerste, waardoor de zeilster nog verder klimt in het klassement. De Team Delta Lloyd zeilster staat nu, met 41 punten, op de tweede plek overall. De tweede race van de dag finishen drie Nederlandse dames achter elkaar. Marit Bouwmeester 1, Daphne van der Vaart 2, Maxime Jonker 3. Jonker klimt na haar races van donderdag naar de achtste plaats overall.

Bouwmeester weer op volle kracht
Marit Bouwmeester laat deze donderdag weer even zien waarom ze de wereldtopper is die ze is. Beide races van de dag finisht de 29-jarige zeilster overtuigend eerste.
Een tevreden coach Roelof Bouwmeester na de races: “Hele goede dag voor Marit. Beide wedstrijden kunnen winnen. Het belangrijkste is dat ze echt weer heel goed aan het zeilen is. We zien weer waarom Marit de wereldtopper is die ze is, met twee wereldtitels en twee olympische medailles.”
Wel kijkt hij realistisch naar wat er nog komen gaat: “Eigenlijk begint het nu pas. Vanaf morgen gaan de beste 50 in een groep. Dat betekent dat de finals beginnen en dan gaat het hard met de punten.” 

Ook Marit Bouwmeester zelf is tevreden, maar blijft nuchter: "Prima dag vandaag. Net als de voorgaande dagen blijven we het niveau verbeteren. Vanaf nu varen we in de gold fleet. Daarin worden nog veel punten verdeeld. De strijd om de titel begin eigenlijk morgen pas écht".
Jonker naar achtste plek in klassement

Maxime Jonker laat zien ook bij de internationale top thuis te horen. De eerste race van de dag finisht Jonker 10e, de tweede race 3e, waardoor ze zich weer bij de top van het klassement voegt. Het Team Delta Lloyd-talent staat nu achtste overall met 63 punten.
Vanaf vrijdag beginnen de finaleraces met de huidige top 50. Naast Bouwmeester en Jonker varen ook de Nederlandse Daphne van der Vaart (momenteel 20e) en Mirthe Akkerman (29e) mee in deze “gold fleet”. Voor vrijdag en zaterdag staan er twee finaleraces per dag op de planning. Daarna zal duidelijk worden wie er met de felbegeerde wereldtitel huiswaarts gaat. 

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com en https://sailing.laserinternational.org/site/event-list

De resultaten zijn terug te vinden via:
http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/

Fotocredits: Laurens Morel - Saltycolours

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven