Deel dit artikel:

Moeizame start voor Nederlandse zeilsters bij WK Laser Radial

MEDEMBLIK, 21 augustus 2017 - Het WK Laser Radial, dat dit jaar plaatsvindt in het Nederlandse Medemblik, is van start. Met weinig wind hebben de dames in de loop van de middag twee races gevaren. Voor de Nederlandse zeilsters van Team Delta Lloyd met wisselende resultaten. Marit Bouwmeester heeft een lastige start van het WK en staat na deze eerste wedstrijddag 60e overall. Maxime Jonker vaart met name haar laatste race een stuk verder vooraan in de vloot en staat nu 20e overall.

De races, die gepland stonden vanaf 10.55u, worden wegens te weinig wind uitgesteld. Rond 13.30u mogen de 100 zeilsters uit 41 verschillende landen dan eindelijk het water op, met zo’n zes tot zeven knopen wind. Bouwmeester heeft het, door slechte starts in combinatie met de lichte wind, lastig. Haar eerste race finisht ze 29e, de tweede 27e. Niet het resultaat waarop de zeilster hoopte. Maxime Jonker finisht haar races 23e en zevende.

Bouwmeester over de races: “Een moeizame dag vandaag. Een slechte start in beide races zorgde ervoor dat we met een achterstand begonnen. Met de lichte wind die redelijk stabiel was, waren er weinig kansen om naar voren te varen. Dit is dan ook beperkt gelukt, wat resulteerde in twee tegenvallende resultaten.” Maar met nog tien races op het programma is alles nog mogelijk. “We weten waar we aan moeten werken en wat er dinsdag moet veranderen om het beter te doen.”

Het is een lang event voor de Laser Radial zeilsters. Nog zes kwalificatieraces staan op de planning voor dinsdag 22 t/m donderdag 24 augustus. Vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus staan vier finaleraces op het programma.

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com en https://sailing.laserinternational.org/site/event-list
De resultaten zijn terug te vinden via: http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/
Fotocredits: Klaas Wiersma Media
Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven