Deel dit artikel:

Nederlandse zeilsters klimmen in klassement WK Medemblik

MEDEMBLIK, 22 augustus 2017 - Na twee dagen zeilen bij het WK Laser Radial in Medemblik lijken de zeilsters van Team Delta Lloyd hun draai beter gevonden te hebben. Direct in de ochtend gaan de zeilsters onder lichte omstandigheden het water op. Marit Bouwmeester weet haar eerste race van de dag sterk te varen en finisht derde. De tweede race finisht de Friezin zesde. Daarmee klimt de zeilster van de 60e naar een 24e plek overall. Ook Maxime Jonker doet goede zaken en klimt naar de tiende plek in het klassement.

Betere starts en een doortastende zeilster
Na een moeizame eerste dag bij het WK Laser Radial in Medemblik gaan de dames op dag twee met zo’n acht knopen wind het water op. Bouwmeester gaf aan, na de tegenvallende resultaten van dag 1, geleerd te hebben van haar eerste twee races van dit WK. Haar eerste race van de dag weet Bouwmeester sterk te starten, zich vooraan in de fleet te manoeuvreren en deze plek netjes te behouden. Ze finisht derde. Al snel wordt de tweede race gestart. Bouwmeester weet tijdens deze race goed naar voren te varen en finisht zesde.
Coach Roelof Bouwmeester komt na de races tevreden van het water af: “Vandaag vergelijkbare omstandigheden als gisteren. We hebben duidelijke verbeterpunten meegenomen en dat vertaalde zich in betere starts en een zeer besluitvaardige en doortastende zeilster. De resultaten zijn een logisch gevolg van deze verbeteringen.”

Race voor race een goed resultaat neerzetten
Na dinsdag staan er nog vier kwalificatieraces en vier finaleraces op het programma. Marit Bouwmeester zal knokken tot het laatste moment. “Er word door een groot gedeelte van het veld wisselend gevaren. Het is nog een lang evenement waar nog veel punten verdeeld moeten worden. Het wordt een gevecht tot en met de laatste race.” Wel blijft ze realistisch: “We moeten race voor race een goed resultaat neerzetten en het niveau iedere dag verbeteren. Dan kijken we vrijdag en zaterdag wel hoe we ervoor staan en wat er nog mogelijk is”.

Maxime Jonker in top tien
Voor Maxime Jonker is het een goed evenement tot dusver. Haar eerste race van de dag finisht ze 13e en de tweede 4e. Dit brengt haar naar de tiende plek in het klassement. Jonker na de races: “Ik ben tevreden met hoe het vandaag is gegaan, maar zie ook nog wel punten waar ik aan kan werken en zaken die ik kan verbeteren. We hebben nog een lang evenement te gaan.”

Het ziet er naar uit dat de weersomstandigheden zullen veranderen de komende dagen. Hierdoor is de kans groot dat het klassement er de komende dagen nog heel anders uit zal gaan zien. Nog vier kwalificatieraces staan op de planning voor woensdag 23 en donderdag 24 augustus. Vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus staan vier finaleraces op het programma.

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com en https://sailing.laserinternational.org/site/event-list

De resultaten zijn terug te vinden via: http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/

Fotocredits: Klaas Wiersma Media

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven