Deel dit artikel:

Olympisch zeilster Bouwmeester klaar voor WK Medemblik

Van 21 tot en met 26 augustus zal de internationale zeiltop in de Laser Radial-klasse zich verzamelen in Medemblik voor het WK Laser Radial. 100 zeilsters uit 41 verschillende landen zullen het volgende week tegen elkaar opnemen op het IJsselmeer. Olympisch kampioene Marit Bouwmeester heeft zich na de Olympische spelen in Rio volledig gefocust op dit aankomende WK. Ze zal alles op alles zetten om ook hier, in eigen land, de titel te pakken.

Omdat 2017 een post-olympisch jaar is, stonden er voor Bouwmeester relatief weinig races op het programma. Daarnaast leek een rustige opbouw van het seizoen, na wat fysieke ongemakken, de beste keuze voor haar. Aankomend WK wordt het absolute piekevenement van dit jaar voor de Team Delta Lloyd-zeilster.

Coach en broer Roelof Bouwmeester heeft vertrouwen in zijn zus, maar blijft wel realistisch: “Het doel voor dit jaar is altijd duidelijk geweest en hetzelfde gebleven: goud op het WK in Medemblik. Marit is nu fit, sterk en zeilt op een goed niveau. Het wordt een lang evenement. Zes dagen met twee races per dag, waarvan de laatste twee dagen finaledagen zijn. Ik verwacht een zware strijd waarbij de beslissing in de laatste twee dagen zal vallen.”

Naast Bouwmeester zullen ook Team Delta Lloyd-talenten Maxime Jonker, Daphne van der Vaart, Mirthe Akkerman en Hannah van Goor volgende week in actie komen bij het WK. Acht kwalificatieraces staan op de planning voor maandag 21 t/m donderdag 24 augustus. Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus staan vier finaleraces op het programma.

Meer informatie over het WK Laser Radial is te vinden op: http://www.laserradialworlds.com en 
https://sailing.laserinternational.org/site/event-list
De resultaten zijn vanaf maandag terug te vinden via: http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/

Fotocredits: Klaas Wiersma Media

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven