Deel dit artikel:

Zeilers Team Delta Lloyd sterk op water Aarhus

De zeilers van Team Delta Lloyd vertrokken begin augustus richting het Deense Aarhus voor een bijzondere trainingsweek. Volgend jaar zal het World Sailing WK plaatsvinden op het water van deze kustplaats. Daarom werd er dit jaar, ter voorbereiding van dit prestigieuze evenement in augustus 2018, een testevent georganiseerd. Een mooie kans voor de Nederlandse topzeilers om het water waarop ze volgend jaar het goud hopen te pakken, te verkennen.

Verschillende zeilers van Team Delta Lloyd verschenen aan de start van het testevent, waaronder Nicholas Heiner in de Finn-klasse, Kiran Badloe en Lilian de Geus bij de RS:X-windsurfers en Marit Bouwmeester en Maxime Jonker in de Laser Radial-klasse.

Bouwmeester en Jonker zitten echter vol in hun voorbereidingen voor hun WK Laser Radial in Medemblik, dat op 21 augustus 2017 van start gaat, en varen daarom slechts een halve week in Aarhus. De dames verlaten het event vanuit een sterke eerste en tweede positie, om in Nederland verder te trainen.

De andere zeilers van Team Delta Lloyd varen ook zeer sterk op het water van Aarhus. RS:X-windsurfster Lilian de Geus verzekert zich nog voor de medalrace van het goud en ook Finn-zeiler Heiner gaat na een ijzersterke week met een gouden medaille om de hals naar huis. Badloe pakt bij de RS:X-mannen het brons.

Voor Heiner is het de eerste internationale gouden medaille sinds zijn overstap van de Laser-klasse naar de Finn. Een bijzonder knappe prestatie als relatieve nieuweling in deze sterke klasse. Heiner laat dan ook weten ontzettend blij te zijn met het resultaat:

 

Begin september zal hij in Hongarije deelnemen aan zijn eerste WK in de Finn-klasse. Meer informatie over dit WK vind je hier: https://www.2017finngoldcup.org/

 

Fotocredits: Jesus Renedo / Sailing Energy / Aarhus Sailing Week

naar boven