Deel dit artikel:

Nederlandse zeilsters grijpen naast medailles bij WK Thessaloniki

15 juli 2017 - Een lastige dag voor de 470-zeilsters van Team Delta Lloyd. In de loop van de middag mogen de zeilsters het water op voor hun medalrace. Er staat niet veel wind, ongeveer 7 knopen. Afrodite Zegers en Anneloes van Veen maken nog kans op het zilver of het brons en zijn van plan om hard te vechten voor een medaille. Helaas zit het tegen. De dames gaan redelijk van start maar zakken gedurende de medalrace steeds verder naar achteren. Het duo finisht de medalrace tiende en eindigt het WK vierde. Alsnog een hele knappe prestatie, maar een bittere pil voor de Nederlandse zeilsters, die voor de wereldtitel naar Thessaloniki afgereisd waren.

De 470-dames zaten er het afgelopen halfjaar goed in en hebben met een uitstekend voorseizoen toegewerkt naar het WK in Griekenland, het absolute piekevenement van 2017. De week begint echter moeizaam voor de dames. Maar door te blijven vechten, klimmen de dames van de tiende plek steeds verder omhoog in het klassement, tot ze één dag voor de medalrace vierde komen te staan, met serieuze medaillekansen.


Anneloes van Veen, voorafgaand aan de medalrace: “Het niveau is wel echt goed dit jaar op het WK. Er zijn wat teams gestopt na de Olympische spelen, maar ook zeker veel nieuwe teams bijgekomen. Daardoor hebben we een sterk veld hier in Thessaloniki. Iedereen is vrij allround in de top. We staan dicht bij elkaar met de punten, dus er is nog van alles mogelijk. We gaan hard vechten voor de medaille.”

Tijdens de medalrace raken de dames in een onderling duel met het Sloveense duo, dat er alles aan doet om haar podiumplek te verdedigen. Tot het laatste moment hebben de Nederlandse zeilsters gevochten, maar het mocht niet meer baten. Van Veen, na de medalrace: “We hebben vanaf het begin van de medalrace geprobeerd de controle te houden, maar toen de Sloveense dames ons voorbij gingen werd het erg moeilijk om nog terug te vechten. We hebben er alles aan gedaan, maar het is niet gelukt. We hebben wel weer veel geleerd deze week. Dat kunnen we zeker gebruiken in de toekomst.”

Eindklassement:
1. SKRZYPULEC, MROZEK GLISZCZYNSKA (POL) – 42 punten
2. MILLS, MCINTYRE (GBR) – 48 punten
3. MRAK, MACAROL (SLO) – 66 punten
4. ZEGERS, VAN VEEN (NED) – 75 punten
5. CORNUDELLA RAVETLLAT, LOPEZ RAVETLLAT (ESP) – 78 punten

naar boven