Deel dit artikel:

Zeilduo Zegers en Van Veen vanuit vierde positie naar medalrace WK 470

14 juli 2017 – Team Delta Lloyd zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben al hun races uit de finalereeks bij het WK 470 erop zitten. Het duo begint de week in het Griekse Thessaloniki minder sterk dan gehoopt, maar vaart op donderdag en vrijdag hele sterke races. Daardoor voegen de dames zich aan de vooravond van de medalrace toch nog bij de top vijf van de vloot.

Zegers en Van Veen staan momenteel op de vierde plek met 55 punten. Op slechts vijf punten afstand van de nummer drie. De wereldtitel zit er niet meer in voor de dames, daarvoor is de afstand tot het Poolse duo dat nu aan kop gaat te groot, maar een podiumplek behoort zeker nog tot de mogelijkheden.  

Omdat op donderdag maar één race voltooid kon worden, wegens het wegvallen van de wind tijdens de tweede race van die dag, staan er voor vrijdag nog drie races uit de finalereeks op het programma. Een volle dag voor de zeilsters, zeker gezien ook deze wedstrijddag begint met uitstel. Maar het wachten wordt beloond: de 470-zeilsters mogen in de loop van de middag het water op met zo’n twaalf knopen en varen, zoals gepland, drie races.

Drie races, negen punten
De eerste race van de dag, race negen van dit WK, gaan Zegers en Van Veen sterk van start. Het duo finisht na een goede race tweede. Ook race tien varen de dames, zeker gezien de lastige omstandigheden, goed en finishen wederom tweede. De veranderlijke wind zorgt voor een flinke uitdaging voor de zeilsters, maar het Nederlandse duo weet hier erg goed mee om te gaan. Al gauw na de tiende race wordt ook de elfde race nog gestart. Het is dan al na 19u plaatselijke tijd, maar de wind houdt (in tegenstelling tot de dag ervoor) gelukkig nog even aan. Ook de laatste race van de dag varen de dames sterk. Ze finishen vijfde en gaan op zaterdag hun medalrace in vanuit de vierde positie overall. Coach Nikos Drougkas, vanaf het water: “Negen punten vandaag, ik mag niet klagen!”

Huidige top 5:  
1. SKRZYPULEC, MROZEK GLISZCZYNSKA - (POL) – 28 punten
2. MILLS, MCINTYRE – (GBR) – 44 punten
3. MRAK, MACAROL – (SLO) – 50 punten
4. ZEGERS, VAN VEEN – (NED) – 55 punten
5. CORNUDELLA RAVETLLAT, LOPEZ RAVETLLAT - (ESP) – 70 punten

Op zaterdag wordt de medalrace gevaren door de top tien. Deze race staat gepland vanaf 13.30u (plaatselijke tijd).

Meer informatie over het WK 470 in Thessaloniki is te vinden via: http://2017worlds.470.org/

 

 

 

 

naar boven