Deel dit artikel:

Nederlandse zeiler Nicholas Heiner maakt zich op voor WK Finn

SCHEVENINGEN, 1 september 2017 - Vanaf 4 september zal de internationale top van het Finn-zeilen zich verzamelen op het Hongaarse Balatonmeer. Vanuit de haven van Balatonföldvár wordt van 4 t/m 10 september gestreden om de wereldtitel. Voor Team Delta Lloyd-zeiler Nicholas Heiner is het zijn eerste WK in de Finn-klasse. De voormalig Laser-zeiler kent echter een vliegende start sinds zijn overstap naar de Finn en heeft zich in 2017 al meermaals op het podium weten te knokken. Heiner heeft zich volgens planning voor kunnen bereiden op het WK, heeft er zin in en is “klaar voor een mooi resultaat”.

Helse, maar interessante plek om te racen
Het Balatonmeer staat bekend om haar vaak zeer wisselvallige omstandigheden. Daarom besloot de Finn-zeiler voorafgaand aan het WK nog een trainingsperiode in de lassen op het meer. Heiner over zijn voorbereiding op het Balatonmeer: “We hebben hier nu drie dagen getraind en nog een rustdag gehad. En tot dusver heeft Balaton zijn reputatie waargemaakt. Licht weer, heel veel grote winddraaiingen en drukverschillen. Dus wel een helse, maar vooral ook heel interessante plek om te racen.”

De zeiler uit Enkhuizen wist begin augustus zijn eerste internationale gouden medaille in de Finn-klasse te behalen in Aarhus, sinds zijn overstap van de Laser-klasse naar de Finn. Een bijzonder knappe prestatie als relatieve nieuweling in deze sterke klasse. Na het testevent in Aarhus heeft Heiner een korte tijd rust genomen om zich op te laden voor het WK in Hongarije.

“De snelheid zit er goed in en net als in Aarhus varen we hele mooie kruisrakken en steady downwinds, dus we zitten er weer lekker in. Twee weken vrij genomen heeft zeker goed gedaan. We zijn lekker fris hier. Enorm veel zin in maandag wanneer het WK begint”, aldus de Team Delta Lloyd-zeiler. 

Wisselende voorspellingen
De weersvoorspellingen maken het dit jaar extra spannend: “Qua verwachtingen is het heel anders dan normaal het geval is hier. De voorspelling is nu dat er de eerste drie dagen heel veel wind staat en daarna vrijwel niks. En dat is voor een lichtweer-venue best apart. Maar de voorspellingen veranderen nog met de dag. Het kan ook zomaar een week lang licht weer worden. Het wordt wat het wordt en we hebben er enorm veel zin in. We zijn klaar voor een mooi resultaat!”

De regatta bestaat uit een reeks van tien kwalificatiewedstrijden, van 4 t/m 9 september, en een medalrace op zondag 10 september. Alleen de tien hoogst gekwalificeerde boten varen de medalrace. In totaal dingen 124 Finn-zeilers mee naar de felbegeerde wereldtitel.

Meer informatie over het WK Finn vind je op:
https://www.2017finngoldcup.org/

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven