Deel dit artikel:

Nicholas Heiner naar medalrace bij WK Finn

SCHEVENINGEN, 9 september 2017 - Al voor de tweede dag op rij hebben de zeilers bij het WK Finn geen races kunnen varen. Sinds de zevende race van donderdag staat er weinig wind op het Hongaarse Balatonmeer. Deze zaterdag gingen de zeilers na lang wachten rond 15 uur nog wel het water op, maar volgens het reglement mogen er geen races meer gestart worden na 16 uur. Een race tegen de klok dus. De wind neemt op tijd toe en lijkt veelbelovend, maar tijdens de startprocedure draait hij plotseling flink. Het verleggen van de baan zou te veel tijd in beslag nemen en dus zit er niets anders op dan de races af te gelasten. Nicholas Heiner verzekert zich hiermee van een plek in de medalrace, maar had graag nog zijn races gevaren.

Een teleurgestelde Nicholas Heiner legt uit: “Vandaag stonden er drie races gepland. We hadden een mooi weerbericht: aflandig, lekker shifty, het zag er mooi uit. Helaas komt de wind pas veel later dan voorspeld, wat betekent dat we uiteindelijk helemaal geen races hebben kunnen varen. Heel erg jammer.”

De Team Delta Lloyd-zeiler had uitgekeken naar de races van vandaag. Hij had de wedstrijden goed kunnen gebruiken om hoger in het klassement te komen en het gat met de nummer 1, Max Salminen, kleiner te maken: “Ik had er heel veel zin in vandaag en had het eigenlijk ook wel nodig. Iedereen om mij heen, behalve de nummer 1, heeft hele grote aftrekwedstrijden waar ik slechts 21 punten aftrek. Met drie extra wedstrijden was er heel veel mogelijk geweest in het klassement. Ik had er heel veel vertrouwen in om echt een goede dag neer te zetten. Dus ik baal wel enorm dat we niet hebben kunnen racen.”

Met nog slechts 1 wedstrijddag te gaan maken de zeilers zich op voor hun allerlaatste race van het WK. De huidige top tien, waaronder Nicholas Heiner die momenteel vierde staat, vaart de medalrace. Een podiumplek is zeker nog haalbaar voor 28-jarige zeiler en zelfs de wereldtitel is nog niet uitgesloten.

“Morgen moet ik gewoon die medalrace winnen om op het podium te staan. In theorie kan ik nog wereldkampioen worden. Dat zal wel moeilijk worden, maar het is mogelijk en we gaan gewoon die wedstrijd winnen! Dan zien we daarna wel wat het overall resultaat wordt”, aldus een strijdlustige Heiner.

Huidige top 10:

  1. Max Salminen (SWE) – 31 punten
  2. Ed Wright (GBR) – 38 punten
  3. Jonathan Lobert (FRA) – 38 punten
  4. Nicholas Heiner (NED) – 48 punten
  5. Zsombor Berecz (HUN) – 49 punten
  6. Ioannis Mitakis (GRE) – 53 punten
  7. Piotr Kula (POL) - 60 punten
  8. Facundo Olezza (ARG) – 65 punten
  9. Anders Pedersen (NOR) – 81 punten
  10. Milan Vujasinovic (CRO) – 84 punten

Meer informatie over het WK Finn vind je op: https://www.2017finngoldcup.org/

naar boven