Deel dit artikel:

Nicholas Heiner naar zesde positie overall bij WK Finn

SCHEVENINGEN, 5 september 2017 - Met zo’n 12 tot 14 knopen wind gaan de Finn-zeilers het Hongaarse Balatonmeer op voor hun tweede racedag van het WK Finn. Al vroeg in de ochtend wordt er gestart met de eerste race van de dag. Een mooie race voor de Nederlandse Nicholas Heiner, waarbij hij als tweede van de vloot de finishlijn passeert. Zijn tweede wedstrijd van de dag verloopt iets minder soepel en finisht hij 22e. Hiermee klimt de zeiler uit Enkhuizen naar de zesde plaats in het klassement.

De tweede dag van het WK krijgen de zeilers wederom te maken met uitdagende zeilcondities: redelijke grote windshifts gedurende de dag. En door het groene water van het Balatonmeer laat de wind zich lastig lezen.

Mooi resultaat door snelle downwinds
Heiner weet ondanks deze lastige omstandigheden zijn eerste race steady te varen: “Ik zat aan de goede kant en met name mijn snelle downwinds zorgden voor een mooi resultaat”, aldus een tevreden Nicholas Heiner.
De tweede wedstrijd loopt wat lastiger en zit de Team Delta Lloyd-zeiler aan de verkeerde kant van het eerste kruisrak. “De top twintig vertrok met meer wind vóór de wind. Ik kon nog wel van een 50e terug naar de 30e plek komen, maar daarna was het gat met de top 20 te groot en ben ik 22e gefinisht. Een beetje in niemandsland, met weinig zeilers om me heen.”

Doelen afgetikt met sterke starts
De Finn-zeiler blikt tevreden terug op zijn tweede wedstrijddag van het WK: “De doelen van gisteren heb ik afgetikt. Dat ging hartstikke goed vandaag, met sterke starts. Nu nog elke keer aan de goede kant zitten en dat is best lastig hier, maar we zitten er lekker in!”

Jonathan Lobert (FRA) neemt na twee wedstrijddagen de leiding in het klassement van de Finn Gold Cup, gevolgd door Max Salminen (SWE) en Facundo Olezza (ARG).
De regatta bestaat uit een reeks van in totaal tien kwalificatiewedstrijden en één medalrace. De zeilers hebben dus nog 6 kwalificatieraces te gaan, die vanaf woensdag 6 t/m zaterdag 9 september gevaren worden. De medalrace staat voor zondag 10 september op de planning. Alleen de tien hoogst gekwalificeerde boten varen de medalrace.

Meer informatie over het WK Finn vind je op: https://www.2017finngoldcup.org/

Fotocredits: Cserta Gabor

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven