Deel dit artikel:

Zege voor Heiner bij WK Finn, derde positie overall na drie dagen varen

SCHEVENINGEN, 6 september 2017 - Een bijzondere dag voor Nicholas Heiner bij het WK Finn. De relatieve nieuweling in de Finn-klasse heeft zijn eerste zege van het evenement te pakken. De vijfde race van de regatta weet Heiner de leiding te nemen en te behouden. Hiermee pakt de zeiler zijn eerste ‘1-tje’ op zijn tevens eerste WK in de Finn-klasse. Een uitzonderlijk knappe prestatie, gezien het grote en sterke veld dit WK én de uitdagende omstandigheden op het Hongaarse Balatonmeer. De zesde race vaart Heiner goed mee in de top en finisht hij derde. De 28-jarige zeiler klimt na drie dagen zeilen naar een derde plek overall. Max Salminen (SWE) gaat momenteel aan de leiding, gevolgd door Ed Wright (GBR).

Dag drie van het WK Finn beginnen de zeilers met zo’n 8 tot 10 knopen wind aan hun eerste race van de dag. Heiner start direct sterk en weet de vloot al gauw op flinke afstand achter zich te laten. De Team Delta Lloyd-zeiler finisht overtuigend 1e.

“Dat 1-tje is mooi als je zoveel boten achter je ziet en je een fantastische pot vaart. Om dan zo te finishen en achterom te kijken, dat is echt een gaaf gezicht. Dat geeft je wel een lekker gevoel”, aldus een opgewekte Nicholas Heiner.

Vertrouwen door goed proces
Extra vertrouwen haalt de zeiler niet zozeer uit de losse resultaten, maar met name uit het hele proces van de afgelopen dagen: “We komen steeds meer in het evenement, dus dat is goed. Of je nou als eerste of tweede finisht, dat maakt dan eigenlijk nog niet eens zoveel uit. Het is met name het proces gedurende deze week en ik merk dat ik er steeds beter in zit. En dat geeft vertrouwen.”

“Er gaat nog genoeg gebeuren in het klassement”
Na het varen van de vijfde race van het WK gaat ook het eerste aftrekresultaat van kracht. Het klassement wordt hierdoor flink door elkaar geschud. De tweede race, race zes van het evenement, start Heiner wederom sterk. Hij voegt zich bij de kopgroep en weet steeds iets verder naar voren te varen, ondanks de afnemende wind. Met 5 tot 6 knopen wind finisht de Nederlander zijn race als derde.

Heiner na zijn races: “Vandaag een heel stuk beter gevaren in deze grote vloot. Ik heb relatief low-risk gevaren, met twee mooie resultaten. Een topdag! Komende dagen denk ik dat er nog genoeg gaat gebeuren in het klassement. We blijven gewoon langzaam doortikken!”

De regatta bestaat uit een reeks van in totaal tien kwalificatiewedstrijden en één medalrace. De zeilers hebben dus nog 4 kwalificatieraces te gaan, die vanaf donderdag 7 t/m zaterdag 9 september gevaren worden. De medalrace staat voor zondag 10 september op de planning. Alleen de tien hoogst gekwalificeerde boten varen de medalrace.

Meer informatie over het WK Finn vind je op: https://www.2017finngoldcup.org/


Fotocredits: Robert Deaves (vrij voor redactioneel gebruik)

Volg de zeilers van Team Delta Lloyd via Facebook en Twitter:

naar boven